Vacature binnendienst collega ivm zwangerschapsverlof

vacature telecommunicatie Doetinchem bij WIJ

Onze WIJ collega gaat binnenkort met zwangerschapsverlof, wie kan en wil haar vervangen tijdens dit verlof? Onze nieuwe klanten, het portfolio, misschien onze eigenwijze manier van werken, in ieder geval zijn we nu op zoek naar een binnendienstcollega. Het betreft in ieder geval de periode april t/m augustus en misschien beval je wel zo goed en is er behoefte aan uitbreiding waardoor we de periode gewoon door laten lopen.

WIJ zoeken een man of vrouw wie het leuk vindt alles te regelen, goed kan organiseren en een spin in het web wil zijn. Je zorgt voor de planning, organiseert de werkzaamheden, je maakt mooie en goede offertes en doet er alles aan om onze leuke klanten optimaal te bedienen. Ben je gek op commerciële binnendienstwerkzaamheden? Lees gerust even verder, dan wordt het duidelijk.

Regelen?

Met regelen bedoelen wij ervoor zorgen dat het loopt, dat het werk gedaan wordt. Dat je samen met je collega’s de klus klaart en op het juiste moment de juiste dingen georganiseerd worden. We hebben namelijk een hectische innovatieve markt waarin we werken en dan is lekker schakelen erg prettig. Maar dan is het ook essentieel dat de juiste dingen op het juiste moment georganiseerd en geïnitieerd worden. Natuurlijk ben je belangrijk voor onze organisatie en bepaal je mede het beleid. Samen, dat vinden wij belangrijk. Wij zien er naar uit. Jij initieert en draagt belangrijke ontwikkelingen en kansen aan voor onze organisatie.

En verder?

Je werkt mee op de afdeling binnendienst en eerstelijns ondersteuning.  In overleg stellen we de functie samen naar je wensen want wij halen graag uit iedereen het maximale en vinden het belangrijk dat je doet waar je zin in hebt en waar je goed in bent.  Natuurlijk alles gericht op het lekker samenwerken met en voor de klant in een leuk enthousiast team. Waar je aan kunt denken is het opstellen van offertes, onze klanten helpen om alle instellingen zo te krijgen zodat ze optimaal bereikbaar zijn en ze dat goed voor ze regelen en verzorgen. Gaat er eens even iets niet goed dat weet jij direct wat je moet doen en is het zo weer opgelost. 

De markt?

Wij adviseren, zijn geen prijsvechter maar willen wel de beste zijn in klanttevredenheid en klantwaardering. In een hectische markt is het een flinke uitdaging om op de juiste plek te zijn op het juiste moment voor de klant. Alles tot in de puntjes te regelen maar net dat onverwachte te doen voor die klant. Net even verder gaan en de klant verrassen ondanks dat we erg druk zijn. Maar goed dat snap jij als geen ander en dat zit in je bloed en daarom kom je bij ons werken.

Wat ga je zoal doen?

  • Telefonische ondersteuning van klanten bij mutaties, gewenste aanpassingen en andere wensen of problemen van de klant
  • Ondersteuning van de buitendienstmedewerkers
  • Planning en organisatie van de engineers
  • Telefonische advisering van de klanten
  • Offerte opmaak en opvolging voor de buitendienst en rechtstreeks
  • Voorbereidingen opleveringen projecten
  • enz

Dat zoekt WIJ dus

Een enthousiasteling, een regelaar en een organisator. Maar ik begin niet voor niets met enthousiasteling. Wij houden ervan elkaar leuk uit te dagen, geven enorme vrijheid maar moeten wel samen de klus klaren. Jij past daarin en voelt je als een vis in het water. Je bent gek op klantcontact en vindt het werken met verschillende systemen erg leuk. Wij zijn ambitieus en willen in een verdringingsmarkt groeien op basis van kwaliteit en klanttevredenheid.. WIJ wil dat samen met jou organiseren.

Wat vragen we wel van je:

Je beschikt over een HBO denk- en werkniveau.
We zoeken iemand die goed kan organiseren, rekenen en goede kennis heeft op het gebied van Office en andere software. Heb je in het verleden met AFAS gewerkt dan worden we daar blij van. Wij hebben plaats voor een volle kracht dus 40 uur per week maar hopen wel dat je minimaal 32 uur wilt werken. Natuurlijk ben je goed in Nederlands en maak je geen schrijffouten. Ervaring op het gebied van telecommunicatie is ook wel handig, maar belangrijker is het klantcontact en daar blij van worden.

Natuurlijk zorgen wij voor de juiste omstandigheden, een prettige werkomgeving, prima voorwaarden enz.
Wil je komen praten over deze functie?
Mail mij (Joost de Ruijter) dan je brief met CV, je kunt hem mailen naar j.deruijter@wij-regelen.nl
Wil je mij bellen? T 0314 760 860

We hopen op spoedige reacties op zo’n leuke vacature en hopen deze op 14 februari te kunnen sluiten zodat we jou snel kunnen presenteren aan alle leuke klanten